Blog

Ikast-direktør vandt erhvervsleder-pris

Skrevet af: TINXDK


Formanden for dommerkomiteen, Lars Breinholt fra Jyske Bank i Ikast, præsenterede de otte kandidater til erhvervslederprisen


Torsdag aften blev Torben Sørensen, stifter af Ikast-virksomheden TinX/dk, kåret til "Årets Unge Erhvervsleder 2010" af Junior Chamber Ikast

Otte navne var valgt ud, da Junior Chamber Ikast torsdag aften kårede "Årets Unge Erhvervsleder 2010".
Men da Lars Breinholt, formand for dommerpanelet og afdelingsleder hos Jyske Bank i Ikast, præsenterede vinderen, måtte man kigge langt efter prismodtageren.
Torben Sørensen, stifter og direktør i Ikast-virksomheden TinX/dk var ikke stede i lokalet - og sågar heller ikke i hverken kommunen eller indenfor Danmarks grænser. Han havde i stedet sendt en videohilsen fra Alanya i Tyrkiet, hvor han i øjeblikket nyder ferien i selskab med familien.
- Jeg er utrolig glad for kåringen, og naturligvis glad for at det blev mig, som blev udpeget som årets erhvervsleder, sagde Torben Sørensen i videohilsnen fra det varme Sydeuropa.

Kriterierne
For at blive indstillet til titlen som Årets Unge Erhvervsleder 2010, skulle de otte kandidater opfylde kriterier som personligt engagement, ansvarlighed, udviklende, medarbejder-engageret og succesfuld som chef eller virksomhedsleder.

Medarbejdertrivsel
TinX/dk, der har specialiseret sig i kommunikation, IT-løsninger og webdesign, har base med på Lene Haus Vej Ikast. Her har virksomheden ti ansatte. Og netop ledelsens behandling af medarbejderstaben blev vægtet højt blandt de fire dommere, fortalte Lars Breinholt.
- Det gælder ikke kun om at være åben, fleksibel og nytænkende, men også at skabe indre motivation - for på den måde at have en holdning til medarbejderne, så de ikke betragtes som omkostninger, men derimod som aktiver, påpegede formanden for panelet.

Ubegrænset frihed til de ansatte
Via videoen fra Tyrkiet satte Torben Sørensen ord på det unikke personale-koncept, som han med succes har introduceret hos TinX/dk.
- Vores medarbejdere er 100 procent i fokus. Man kan ikke tvinge folk til at være kreative, for den gode idé behøver ikke nødvendigvis at komme onsdag mellem klokken 8 og 16. Derfor giver vi vores medarbejdere al den frihed, de skal bruge. Det kommer nemlig ti-foldigt tilbage, vurderede den nykårede erhvervsprismodtager.
Aftenens to øvrige finalister - og dermed runners-up til JCI-prisen - var en anden Ikast-bo, Arne Holme, fabrikschef hos plastikproducenten Færch Plast i Holstebro samt Betina Bøegh, direktør og stifter af brugskunst-virksomheden Bloomingville A/S i Herning.
Som vinder af Junior Chamber Ikasts erhvervslederpris, går Torben Sørensen videre til den nationale kåring. Den finder sted i Århus den 29. oktober.